Connect with us

World Series of Darts

Waanzinnige Wade schakelt Van Gerwen uit op U.S. Darts Masters

James Wade heeft door een waanzinnig optreden Michael van Gerwen in de kwartfinale uitgeschakeld op de U.S. Darts Masters 2018. De Engelsman stond na vier legs op ruim 116 per beurt en nam zelfs een 0-5-voorsprong. Dat gaf Wade niet meer weg met onder meer een 161-finish voor de klinkende 3-8-zege.

Wade schiet volledig uit zijn slof

Wade overleefde in een zeer matig duel een matchdart tegen Dan Lauby, maar was tegen Van Gerwen wel bij de les. Hij opende met een 12-darters door een 81-finish, gevolgd door een 13-darter voor de break en kreeg in zijn eigen leg zes beurten de tijd van de Nederlander. De vierde leg werd weggepoetst met een 11-darter, om inmiddels een gemiddelde te overleggen van ruim 116 per beurt. Met een 80-finish was het 0-5, voor Mighty Mike met een fraaie 121-finish eindelijk een leg kon pakken.

Comeback zit er niet in

Even leek Wade zichzelf alsnog in de problemen te brengen. Na een 180’er miste hij drie pijlen op dubbel-18, alleen Van gerwen sloeg niet toe vanaf 66. De Nederlander vond wel zijn eerste maximale score (2-6), om er gelijk een tweede achteraan te knallen. Een comeback leek toch nog mogelijk, tot The Machine er nog een 161-finish inknalde. De derde 180’er van Wade werd net niet gecounterd door een 170-finish. Hij mocht nog wel terugkomen, omdat Wade zijn eerste matchdart miste vanaf 88. Wade speelde daarna een solide eigen leg, stond na vier beurten op 40 en vond tops.

U.S. Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts