Connect with us

Premier League Darts

Wade geeft opnieuw zege totaal uit handen; Chisnall profiteert

Waar James Wade voor de tweede week op rij een overwinning uit handen heeft gegeven, lijkt Dave Chisnall zich in één keer veilig te spelen in de Premier League Darts. Als hekkensluiter begon hij aan de avond, om te winnen van zowel Raymond van Barneveld als James Wade. The Machine kwam een break voor om acht pijlen te missen voor minimaal een punt. Daarna liep hij tegen zijn eerste nederlaag aan.

Chizzy heeft pauze goed verwerkt

Wade begon solide aan de partij en pakte de openingsleg met een 96-finish, daarna zakte hij met name scorend flink weg. Chisnall had een aantal uur moeten wachten na zijn eerste partij tegen Raymond van Barneveld. Die pauze had hij goed verteerd, want opnieuw wist hij zijn niveau snel op te krikken. Met een 76-finish was het gelijk, om vervolgens te breken. Met een 70-finish en 3 uit 4 op dubbels sloeg de darter uit St. Helens toe voor 1-3. Dubbel-16 voor een 101-finish vond Chizzy alleen niet, waardoor Wade de schade toch nog kon beperken.

Wade mist weer

In de zesde leg liep Chisnall wel weer eenvoudig weg en leek met zijn derde 180’er het gat echt te gaan slaan. Juist op dat moment noteerde Wade zijn eerste maximale score en dubbel-10 en met een 62-finish was de schade gerepareerd (4-4). Beide darters gooiden een 180’er in de negende leg en miste Chizzy liefst vier pijlen om opnieuw te breken. De partij leek pardoes beslist, maar nu was het Wade die vijf pijlen miste voor 6-4. Ook in de elfde leg miste Wade op de dubbels en kwam zomaar op een 5-6-achterstand. Dat was exact hetzelfde beeld als vorige week toen hij tegen Gary Anderson de partij ook niet over de streep kon trekken. Een goede leg bracht hem toen nog wel een punt. Nu miste hij tops voor een 160-finish en zag Chisnall dubbel-5 vuren.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts