Connect with us

Premier League Darts

Wade gunt Gurney geen leg; ruime zeges Cross en Price

James Wade heeft de eerste whitewash van het seizoen in de Premier League Darts uitgedeeld. Michael van Gerwen en Rob Cross kwamen de afgelopen weken al dichtbij, Wade deed het nu daadwerkelijk tegen Daryl Gurney. Rob Cross en de jarige Gerwyn Price wisten ruim te winnen van Michael Smith en Mensur Suljovic, waardoor er een verschil ontstaat tussen het linker- en rechterrijtje.

164-finish knakt Bully Boy

Michael Smith en Rob Cross gingen de eerste legs hand in hand, tot de vijfde leg. Met een 164-finish wist Cross de break te pakken en daarna liep hij weg. Finishes van 68, 81 en 87 brachten hem al naar het punt (2-6). Door de eerste matchdart te missen kwam Smith nog een leg dichterbij door de bulls-eye 90-finish. In de tiende leg was het alsnog gedaan. Zo is Cross goed op weg naar een plaats in de play-offs, terwijl Smith nog altijd op drie punten blijft steken.

The Machine is ontketend

James Wade liep opnieuw zijn topvorm zien, terwijl Daryl Gurney dolende blijft. Vorige week kon Gurney op het nippertje nog een whitewash voorkomen, nu was er geen houden aan. Wade brak gelijk met een 68-finish en deelde een mokerslag uit met een 158-finish. Scorend kwam Gurney geen moment op gang, waarbij de 180-koning van vorig jaar opnieuw geen maximale score wist te gooien. Een 81-finish bracht The Machine al op matchpoint en in de leg van Gurney was een 116-finish goed voor de zege. Met een gemiddelde van 109,59 per beurt won Wade met 7-0, zijn tweede whitewash na dat in 2012 al te hebben gepresteerd tegen Simon Whitlock.

Boegeroep laat The Iceman koud

Onder een striemend fluitconcert verscheen Gerwyn Price op het podium en het Schotse publiek wilde duidelijk zijn gram halen voor de ruzie tussen Price en Gary Anderson. Het deed de Welshman weinig. Hij opende met een 107-finish en wist met een 127-finish al een 4-1-voorsprong op te bouwen. De 82-finish was in zijn eigen leg ook geen enkel probleem, om 5 uit 6 op de dubbels te zijn. Tops bracht Price twee legs later het eerste punt (6-2). Suljovic kon nog een leg bijschrijven, waarop tops opnieuw succesvol was voor The Iceman.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts