Connect with us

Pro Tour

Wade heeft vierde titel van 2019 alweer binnen

James Wade blijft uitstekend presteren in dit kalenderjaar, want hij won in Wigan alweer zijn vierde titel van het seizoen. Op het achttiende Players Championship was The Machine in de finale te sterk voor Jose de Sousa.

Evenaart al zijn record

Voor Wade kan 2019 wel eens het meest succesvolle uit zijn carrière worden op de Pro Tour. Het is voor de vierde keer (na 2008, 2009 en 2010) dat hij in één jaar tijd vier toernooien wist te winnen. De man uit Aldershot heeft nog een half jaar de tijd om dit record te verbreken.

Hard werken richting finale

In Wigan won hij van zowel Benito van de Pas als Yordi Meeuwisse, om op het nippertje Keegan Brown te verslaan. Rowby-John Rodriguez, Callan Rydz en Krzysztof Ratajski – winnaar van zaterdag – gingen er vervolgens aan richting de finale. Daarin trof hij De Sousa.

De Sousa maakt grote sprongen

De Portugees won in januari zijn tourkaart en begint steeds beter te presteren. Bij zijn debuut op de European Tour haalde hij afgelopen weekend al de kwartfinale en stond nu dus in de finale dankzij zeges op onder meer Nathan Aspinall, Jeffrey de Zwaan en Dimitri Van den Bergh. In de finale was Wade echter te sterk met 8-5.

Delen:

Meer over Pro Tour