Connect with us

World Matchplay

Wade hoestend en proestend weer kopje onder in eerste ronde

James Wade is voor de tweede keer op rij in de eerste ronde van de World Matchplay uitgeschakeld. Dat was ditmaal tegen Darren Webster totaal overbodig. Hij nam een 6-2-voorsprong en miste vervolgens ook nog eens drie matchdarts. Webster kon zodoende terugkomen en pakte zelf zijn vijfde matchdart voor 11-13. In de tweede ronde wacht Steve West, die Michael Smith wist te verrassen.

The Machine wandelt eenvoudig weg

Wad heeft een aantal moeizame maanden achter de rug en moet in Blackpool ook nog eens het prijzengeld van een finaleplaats van twee jaar geleden zien te verdedigen. Hij was toen de man die een einde maakte aan de waanzinnige reeks van Phil Taylor. Met Webster trof hij juist een man in vorm die eerder deze maand zijn allereerste Players Championship wist te winnen. In de openingsfase liep The Machine wel solide weg. Met een 71-finish pakte hij in de derde leg de break en liep uit naar 3-1. Het werd ook 4-2 met een 121-finish en Webster kon zich in zijn eigen leg niet redden vanaf 141. Dubbel-12 viel er niet in en Wade liep al uit naar 5-2.

Allebei drie matchdarts gemist

Het werd ook 6-2 voor The Machine de pauze vervroegd liet ingaan. Zo kon Webster een leg terugkrabbelen en ook in de tiende leg scorend weglopen. Wade kon vanaf 100 geen triple vinden en zo was het toch weer 6-4. The Machine begon toch onder druk te staan en redde zich in de twaalfde leg moeizaam nadat Webster tops miste voor een 116-finish. The Demolition Man wist in de veertiende leg wel terug te slaan voor 7-7 en opende direct met een 177-score. Tops vloog er gelijk in voor een 11-darter voor 7-8, waarop Wade toch zelf ook wist te versnellen. Hij maakte gelijk en zette weg met een flitsende 171-score. Webster miste tops voor de 120-finish en de break was weer een feit. Pardoes miste Wade drie matchdarts en kwam Webster terug met een 102-finish. Hij hield zijn eigen leg en miste op zijn beurt drie matchdarts op dubbel-19.

Vijfde matchdart wel raak

Wade maakte gelijk en verliet kortstondig het podium. Hij stond daarvoor al hoestend aan de oche en kreeg even de tijd om zich te herpakken. Terug op het podium speelde Webster een solide leg voor 10-11, waarop Wade hetzelfde deed. Tops bracht hem naar 11-11, om gelijk weer op achterstand te komen. Webster gooide er ook nog een 180’er achteraan en voerde daarmee de druk op richting Wade. The Machine kreeg 100 niet uitgegooid doordat hij geen triple vond en met de vijfde matchdart gooide Webster de partij eindelijk wel uit.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay