Connect with us

Negendarters

Wade neemt revanche op tweede PC, negendarter De Zwaan

James Wade heeft het tweede Players Championship op zijn naam geschreven. The Machine verloor zaterdag in een bizarre finale van Gary Anderson, nu nam hij revanche tegen Peter Wright. De dag werd daarnaast gekleurd door twee prachtige negendarters van Jeffrey de Zwaan en Cristo Reyes. Robert Thornton miste daarnaast ook nog eens op dubbel-12 voor de derde perfecte leg.

Wade in topvorm

De afgelopen jaren liet Wade de vloertoernooien nog wel eens voor wat het was. Het hoofd van The Machine stond er niet naar, maar in de afgelopen twaalf maanden is er een knop omgegaan bij de linkshander uit Aldershot. Donderdag liet hij na de zege op Raymond van Barneveld in de Premier League Darts al weten op dit moment van iedereen te kunnen winnen. Zaterdag lukte dat nét niet, nu hield hij wel iedereen van zich af. Hij won achter elkaar van James Forster (6-2), Jay Foreman (6-3), Mensur Suljovic (6-4), Kevin Thomas (6-5), Gerwyn Price (6-2) en Michael Smith (6-4). In de finale nam Wright een 2-4-voorsprong, maar The Machine knokte zich terug. Hij boog de score om (5-4), waarop Wright zijn eigen leg hield. Wade mocht de elfde leg openen en maakte geen fout: 6-5.

Negendarters

De Zwaan is met achttien jaar de jongste darter met een tourkaart. Onlangs won hij op een UK Open Qualifier al van Phil Taylor en Stephen Bunting, nu gooide hij in de derde ronde ook nog eens een negendarter tegen Ian White. Hij verloor deze ronde wel met 6-3. In de vierde ronde gooide Cristo Reyes een perfecte leg. De Spanjaard beleefde en fantastisch wereldkampioenschap, om zich vervolgens ook te plaatsen voor de eerste twee EuroTours. Op de ProTour ging het tot vandaag een stuk moeizamer, want hij wist zich niet te kwalificeren voor de UK Open. In Barnsley liet hij zich voor het eerst echt zien, al verloor ook hij zijn partij na de negendarter van Robert Thornton.

Twee kwartfinales

De Nederlanders wisten zondag twee kwartfinales te noteren. Zowel Christian Kist als Raymond van Barneveld kwamen tot de laatste acht. Kist verloor van Gilding, terwijl Barney een ontketende Michael Smith (106,6) tegenover zich kreeg. Jelle Klaasen haalde net zoals zaterdag de laatste-16. Vincent van der Voort, Joey ten Berge, De Zwaan, Mike Zuydwijk en Benito van de Pas pakten 750 pond mee door de derde ronde te bereiken. Michael van Gerwen meldde zich af.

 

Delen:

Meer over Negendarters