Connect with us

Pro Tour

Wade pakt eerste vloertitel in vier jaar; Barney eerste ronde exit

James Wade heeft op zijn verjaardag. zijn eerste toernooi op de vloer gewonnen sinds vier jaar. The Machine is aan een zeer sterk jaar bezig en wist dat te bekronen met de winst van het negende Players Championship. Onderweg overleefde hij matchdarts tegen Adrian Lewis en won in de finale van Michael Smith. En zo beloonde hij zichzelf op zijn 36ste verjaardag met een cheque van 10.000 pond.

Bijna vier jaar droog

Wade wist op 2015 nog twee keer op de Pro Tour te winnen. Het was op 4 juli 2015 voor het laatst raak. Daarna won hij nog wel een European Tour-event in Gibraltar en afgelopen najaar twee televisietoernooien. Nu was Wade voor het eerst weer eens de beste op de vloer. Mark Webster, Christian Kist, Peter Hudson en Arron Monk gingen er overtuigend vanaf. In drie van de vier duels gooide Wade een gemiddelde van boven de 100 per beurt. In de kwartfinale leek het mis te gaan. Adrian Lewis miste vijf matchdarts en Wade ontsnapte.

Finale gaat de turbo aan

In de halve finale dwong Scott Baker een beslissende leg af. Hij miste daarin de kans vanaf 83 om het af te maken en Wade pakte de 6-5-zege. In de finale wachtte Michael Smith, won won van Marko Kantele, Dave Prince, Jose Justicia, Dave Chisnall, Ian White en Steve West. In de eindstrijd was Wade duidelijk de baas. Met een 12-darter en een 124-finish was het gelijk 2-0, om weg te lopen naar 4-1. Smith pakte nog een tweede leg, maar daarna was The Machine op stoom. Een 130-finish bracht hem op matchpoint, om het af te maken voor 8-2.

Geen hoofdrol Nederlanders

De Nederlanders konden ditmaal geen grote rol van betekenis spelen. Danny Noppert was de beste oranjeklant, hij verloor bij de laatste-16 van Adrian Lewis. Niels Zonneveld zette zijn beste prestatie in zijn debuutjaar neer door de laatste-32 te bereiken door zeges op Michael Barnard en Robert Marijanovic. Vincent van der Voort verpestte de rentree van Corey Cadby, om in de derde ronde te verliezen van Jose de Sousa. Jermaine Wattimena en Vincent van der Meer kwamen ook tot de derde ronde. Raymond van Barneveld ging er al in de eerste ronde vanaf. Hij verloor van Gary Eastwood (6-4) en bleef steken op een gemiddelde van 80,3 per beurt.

Delen:

Meer over Pro Tour