Connect with us

Pro Tour

Wade schrijft al zijn vijfde Pro Tour-titel van het jaar bij

James Wade PDC WK Darts 2019 (4)

James Wade blijft uitmuntend presteren op de vloer. The Machine won in Barnsley zijn vijfde Players Championship. Na 24 van de dertig toernooien van de reeks staat hij dan ook stevig aan kop op de Players Championship Order of Merit.

The Machine niet te stoppen

Wade won op weg naar de finale van Marko Kantele, Jonathan Worsley en James Richardson. In de vierde ronde werd Raymond van Barneveld verslagen door een gemiddelde van 105 en in de kwartfinale werd het 6-5. Scott Taylor moest er in de halve finale aan geloven, maar bekroonde daarmee wel een uitstekende dag. Hij schoof pas het veld in doordat Michael van Gerwen in de ochtend zich afmeldde, Taylor haalde daarop zijn tweede halve finale uit zijn carrière. In de eindstrijd denderde Wade naar 7-3, voor Dave Chisnall terugkwam. Met een 82-finish wist The Machine toch de zege te pakken.

Negendarter The Highlander

Hoogtepunt op de dag was ook nog de negendarter van John Henderson, hij gooide deze in de zege bij de laatste-16 op Ron Meulenkamp. Ook Benito van de Pas haalde de laatste-16 en deed dat met uitstekend spel. Daarmee kan Big Ben nog een eindsprint inzetten om zich toch nog te gaan plaatsen voor een aantal televisietoernooien. Wattimena kwam tot de kwartfinale.

Delen:

More in Pro Tour