Connect with us

European Tour

Wade stopt Van Gerwen af in Hamburg voor EuroTour-titel

James Wade Darts PDC

James Wade heeft de reeks van Michael van Gerwen weten te doorbreken. The Machine heeft de vierde European Tour van het seizoen weten te winnen door in de finale Dave Chisnall te verslaan, een ronde eerder moest Van Gerwen eraan geloven. De Nederlander had de eerste drie toernooien van de European Tour gewonnen.

Nederlanders sneuvelen tegen elkaar

De gehele dag waren het de Nederlanders die elkaar uitschakelden. En zo niet was het Wade die in de weg stond. Benito van de Pas won in de derde ronde van Vincent van der Voort en leek ook op weg naar de winst op Wade. In de kwartfinale kwam Big Ben op 5-4 voor, maar pakte The Machine toch nog de zege door een 112- en 121-finish. Van Gerwen liet in de middag weinig heel van Daryl Gurney, terwijl Klaasen wist te winnen van Adrian Lewis. In de kwartfinale begon Mighty Mike waanzinnig tegen Klaasen met twee 11-darters gevolgd door een 110-finish. Klaasen kwam echter terug met ook voor hem drie legs op rij. De volgende vier legs gingen op score naar 5-5, waarop Van Gerwen toch de zege pakte met een 116-finish. De Nederlanders gooiden 106,75 om 100,43 per beurt. In de halve finale hield Van Gerwen dat niveau niet vast. Hij liet zich breken in de vierde leg doordat hij zijn eigen leg niet uitgooide in zes beurten. Met een 12-darter voor een 81-finish werd het wel weer 2-2, maar daarna kon hij zijn eigen leg opnieuw tot twee keer toe niet uitgooien in vijf beurten. Wade sloeg genadeloos toe met onder meer een 71-finish voor de 6-2-zege. Daarmee kwam een einde aan achttien zeges op rij van Van Gerwen op de European Tour.

Zinderende finale

In de bovenste helft van het speelschema had Chisnall zich ondertussen door het veld gewerkt. Zaterdag versloeg Chizzy Ron Meulenkamp met 6-2 en 101 per beurt, zondag gooide hij het zelfde gemiddelde tegen John Henderson (6-4) en Mensur Suljovic (6-4). In de halve finale werd Peter Wright verslagen. Eenmaal in de eindstrijd leek James Wade eenvoudig te gaan winnen. De linkshander uit Aldershot kwam op een 5-2-voorsprong dankzij een 64-finish break en een 117-finish. Vanaf dat moment was Chisnall echter niet meer te houden. Hij beukte er finishes in van 140, 127 en 78 om een beslissende leg af te dwingen. Daarin miste Chizzy één matchdart, voor Wade de titel pakte met een 82-finish. Het is voor Chisnall de tweede verloren finale op rij, na vorige week in Gibraltar. Wade won twee jaar geleden al een European Tour in Gibralter, Hamburg is zijn tweede.

European Tour Hamburg 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour