Connect with us

Premier League Darts

Wade straft kleine foutjes Huybrechts genadeloos af

James Wade heeft de openingspartij van de Premier League Darts 2017 weten te winnen. Kim Huybrechts wist een zenuwachtige openingsfase nog recht te zetten, maar opnieuw drie gemiste dubbels van de Belg waren in de zevende leg beslissend. Wade liep weg en gaf het niet meer uit handen: 7-5.

Zenuwachtige start snel rechtgezet

Huybrechts keerde na een jaar afwezig terug in de Premier League en begon heel wankel. Met een gemiddelde dat nog onder de 90 per beurt lag gaf de Belg dan ook alle ruimte aan Wade om naar 0-2 te lopen. The Hurricane schakelde bij, gooide een 180’er richting zijn eigen leg en voerde de druk in de vierde leg op. Hij stond op 41, maar zag Wade 96 met twee pijlen wegpoetsen. In de zesde leg hetzelfde verhaal, want nu stond de Belg op 42. Wade gooide 96 niet uit door dubbel-18 twee keer te missen en zo was het 3-3.

Zevende leg cruciaal

The Hurricane had de regie weer in handen, om drie pijlen op de dubbels te missen. Wade stond andermaal op 96 en vond nu wel dubbel-9 om te breken. Zijn zoektocht in de achtste leg naar de dubbel was ook een moeizame, maar dubbel-5 vloog er uiteindelijk wel in (3-5). Huybrechts sloeg terug met een 134-finish en had zijn gemiddelde opgekrikt naar 100 per beurt. De Belg dwong een twaalfde leg af, waarin hij echter met 60 opende. Wade deed dat veel beter met 140 en 180, waardoor hij gevlogen was. Met een 11-darter had hij de volle buit binnen.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts