Connect with us

Premier League Darts

Wade straft missers Van Gerwen genadeloos af

Michael van Gerwen heeft zijn eerste punten moeten inleveren in de Premier League Darts. In de openingsfase had Van Gerwen de kans om snel weg te lopen, alleen verdeeld over twee legs miste hij acht pijlen voor de break. James Wade strafte het af en wist vervolgens keihard toe te slaan: 3-7.

Van Gerwen mist acht pijlen voor de break

Van Gerwen en Wade begonnen allebei overtuigend aan hun eigen leg. Met een 90-finish kwam The Machine op 1-1, waarop Mighty Mike 72 wegpoetste met twee pijlen. De break leek daarna een feit, alleen de dubbel werkte niet mee. Van Gerwen miste vijf kansen, om zijn eigen leg wel te pakken met een 180’er en een 124-finish. Toch kwam de break ook in de zesde niet. Van Gerwen miste bulls-eye voor de 170-finish en ook in de herkansing lukte het niet. Zo was het toch 3-3.

The Machine slaat wel toe

De eerste de beste kans van Wade was wel raak. Hij zag Van Gerwen 112 niet wegwerken en met een 65-finish via dubbel-19 was de break een feit. Het werd 3-5 en een 121-finish bracht Wade op matchpoint. De eerste matchdart liet hij onbenut, daarna was dubbel-18 wel raak voor de klinkende 3-7-zege. Daarmee speelt The Machine zich in één keer veilig.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts