Connect with us

Premier League Darts

Wade straft stilgevallen Taylor genadeloos af

Phil Taylor heeft een dure nederlaag geleden in de Premier League Darts tegen James Wade. Twee keer kwam The Power twee legs voor en miste vijf pijlen voor het punt. Vanaf 5-3 was het helemaal aan Wade en met een 120-finish pakte hij ook de beslissende break: 5-7. Zo houdt The Machine kans op de play-offs, waar Taylor zijn goede positie verspeelt.

Eerste voorsprong verspeeld

Taylor begon goed aan de partij en wist met een 84-finish direct te breken. In tegenstelling tot zijn uitmuntende optreden van vorige week tegen Raymond van Barneveld zakte hij nu wel wat weg. De derde leg was niet in vijf beurten uit en zo kon Wade terugbreken met een 64-finish. Dubbel-10 bracht de stand dan ook in evenwicht. Met finishes van 82 (Taylor) en 106 (Wade) was het vervolgens 3-3.

Vijf kostbare missers

In de zevende leg kreeg The Power zes beurten de tijd om de leg uit te gooien en versnelde vervolgens met een 12-darter via een 96-finish voor de break. Taylor miste echter vijf pijlen om de partij al in het slot te gooien. Zo kwam Wade terug via dubbel-18 (5-4) en maakte via dubbel-12 ook gelijk. De elfde leg opende The Machine met de eerste 180’er van de wedstrijd en zette zich weg naar 120. Taylor stond in zijn eigen leg te wachten op 40, maar de finish werd door de linkshander weggevuurd. Taylor knalde er nog wel zijn eerste 180’er in, maar Wade pakte met een 87-finish de vierde leg op rij én de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts