Connect with us

Pro Tour

Wade vliegt naar plaats 6; Van Gerwen ziet marge slinken

James Wade heeft een hele grote sprong gemaakt dankzij de winst van het European Darts Championship. The Machine is namelijk terug op plaats zes van de PDC Order of Merit. Het lijkt hem ook gelijk te helpen aan een ticket voor de Premier League Darts. Het is niet de enige verschuiving op de wereldranglijst, die nog altijd wordt aangevoerd door Michael van Gerwen.

Marge Mighty Mike slinkt

Toch is de voorsprong van Mighty Mike op de achtervolgers in rap tempo aan het slinken. Afgelopen zomer liep hij al een flinke deuk op door de eerste ronde-nederlaag op de World Matchplay, ditmaal verloor hij in de tweede ronde. Als winnaar uit 2016 verdedigde de Nederlander 100.000 pond en zag op de ranglijst dan ook 90.000 pond verdampen. Met 1.562.500 pond achter zijn naam is de voorsprong op Peter Wright (769.500) en Rob Cross (735.750) natuurlijk nog altijd ontzettend groot. Als je bedenkt dat hij een klein jaar geleden de twee miljoengrens leek aan te gaan tikken, is de marge wel fors geslonken.

Verschuivingen in de top-10

Wade is dus de grote winnaar in de top-10, door zijn sprong van plek negen naar zes. Simon Whitlock blijft ondanks zijn finaleplaats achtste, vooral doordat Michael Smith zakte van zeven naar negen. Mensur Suljovic leverde ook één plaats in door de opmars van Wade, de Oostenrijker is nu de nummer zeven van de wereld. Vlak buiten de top-10 waren er geen wijzigingen, waardoor de absente Raymond van Barneveld nog altijd nummer veertien van de wereld is.

Nicholson de grootste stijger

Qua posities is Paul Nicholson de grootste stijger geweest dankzij het European Darts Championship. The Asset verloor dan wel zijn eerste partij, hij won zes plaatsen en staat nu in de top-64 van de wereld. Het zorgt ervoor dat zijn tourkaart voor 2019 veilig lijkt. Ook Ricky Evans (van 48 naar 45), Steve West (van 26 naar 23), Danny Noppert (van 59 naar 56) en Max Hopp (van 35 naar 33) maakten sprongen vooruit. Jelle Klaasen verloor in de eerste ronde in Dortmund en zakte daardoor van plaats 20 naar 22.

Actuele stand PDC Order of Merit

Delen:

Meer over Pro Tour