Connect with us

Pro Tour

Wade wint tweede titel in een week dankzij herhaling tegen Smith

James Wade PDC WK Darts 2019 (4)

James Wade heeft voor de tweede week in een week tijd een Players Championship gewonnen, terwijl The Machine tot afgelopen week vier jaar lang droog stond. Jelle Klaasen haalde de kwartfinale en Harry Ward gooide een negendarter.

Herhaling van zetten

Net zoals zeven dagen geleden stonden James Wade en Michael Smith in de finale. Vorige week was de linkshander veel te sterk, nu was het close. Uiteindelijk won Wade met 8-6. “Ik ben blij met de zege, maar Michael speelde niet zoals hij kan. Hij heeft nog veel te leren, maar heeft de sport toch al zoveel te geven. Vorige week speelde ik beter, nu was ik wat gelukkig”, aldus Wade na afloop.

Twee keer close

Op weg naar de titel won Wade ook van Eddie Dootson, Joe Murnan (in een beslissende leg), Vincent van der Voort, Krzysztof Ratajski, Jonny Clayton en Ian White. The Diamond had de kans om Wade uit te schakelen, maar The Machine boog de partij nog om voor de 7-5-zege.

Kwartfinale Klaasen

Beste Nederlander was Jelle Klaasen. The Cobra gooide vrijdag al een aantal goede partijen in de European Tour qualifiers, maar dat bracht hem geen succes. Nu won hij achter elkaar zeer overtuigend van Davy van Baelen, Josh Payne, Christian Bunse en Max Hopp. In de kwartfinale was Steve West te sterk met 2-6. Yordi Meeuwisse, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena bereikten de derde ronde. Voor Raymond van Barneveld zat het er alweer na twee rondes op, hij won van Brendan Dolan om te verliezen van Darren Webster. Voor Corey Cadby was het ook na twee rondes gedaan. De Australiër heeft sinds zijn rentree op de Pro Tour nog geen aansprekend resultaat weten te boeken.

Delen:

Meer over Pro Tour