Connect with us

Grand Slam of Darts

Wade: “Zou een eer zijn de eerste Eric Bristow Trophy te winnen”

Op de Grand Slam of Darts 2018 wordt voor het eerst gestreden om de Eric Bristow Trophy. De legendarische darter overleed op 5 april van dit jaar tijdens de speelavond van de Premier League Darts in Liverpool. De beker van het toernooi waar de PDC en de BDO elkaar ontmoet werd daarop vernoemd naar de zestigjarige meervoudig wereldkampioen.

Vriend en mentor

James Wade was één van zijn vrienden in het actieve circuit en een aantal jaar werd The Machine ook begeleid door Bristow. Hij noemt hem dan ook zowel vriend als mentor. De afgelopen weken won Wade twee televisietoernooien en zou daar in Wolverhampton graag een derde aan toevoegen. “Het zou een eer zijn om de eerste Eric Bristow Trophy te winnen. Ik heb het geluk gehad om dichtbij hem te zijn geweest. Het was een goede en vooral eerlijke man. Voor darts is het een groot gemis dat hij er niet meer is en voor mij persoonlijk is het een verlies van een goede vriend.”

Ik neem je onder mijn vleugels tot je weer gaat winnen

“Eric maakte van darts een populaire sport en hij was denk ik meer gepassioneerd in het spel dan ieder ander. Bristow had dan ook een grote invloed op mijn carrière. Toen ik het erg moeilijk had, was hij het die zei dat hij in me geloofde. ‘Ik neem je onder mijn vleugels tot je weer gaat winnen’, zei hij. Dat betekende zoveel voor mij. Eric was een harde en rechtlijnige man, maar diep van binnen had hij ook een klein hartje. Ik vind het heel jammer dat hij er niet meer bij was toen ik de afgelopen weken weer twee grote titels won. Maar ik ga door en zal proberen om nog meer prijzen te verzamelen.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts