Connect with us

World Cup of Darts

Wales en Noord-Ierland direct grote slachtoffers op World Cup

Devon Petersen World Cup 2019

De World Cup of Darts 2019 is gelijk volledig opengegooid. Zowel Wales als Noord-Ierland zijn in het onderste kwart van het speelschema uitgeschakeld, waardoor er een zeer verrassende halve finalist zal komen. Schotland, België en Duitsland maakte hun rol als favoriet wel waar.

Gelijk hard eraf

Van zowel Noord-Ierland als Wales werd heel wat verwacht dit toernooi. De Noord-Ieren met Brendan Dolan en Daryl Gurney gingen er pijnlijk vanaf tegen Zuid-Afrika. Devon Petersen deed al het werk en wist met dubbel-10 een negende leg af te dwingen. Hij wist vervolgens scores te gooien van 140 en 180, waar zijn partner niet verder kwam dan 60 en 47. Toch mocht Zuid-Afrika terugkomen en wist Petersen het af te maken met een 74-finish. Wales ging met Singapore hand in hand tot 3-3, maar daarna ging het mis. Met een 15-darter kwam Singapore op matchpoint en een gemiste dubbel-16 was beslissend. Hierdoor gaan Zuid-Afrika en Singapore samen met Japan en Nieuw-Zeeland uitmaken wie er halve finalist gaat worden.

Schotten wel sterk

De vraag was hoe sterk Schotland zou zijn. Peter Wright is dit jaar zeer wisselvallig, terwijl Gary Anderson amper heeft gespeeld. Met 5 uit 8 op de dubbels en een gemiddelde van 101,55 per beurt werd Denemarken compleet overlopen. Het werd dan ook 5-0. In dit kwart van het schema maakten België en Duitsland ook geen fout. België liep met 5-1 over Hongkong heen, terwijl de Duitsers na een 1-0-achterstand toch ruim wonnen van Hongarije: 1-5. Alleen de dubbels met 5 uit 16 waren zorgwekkend.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

Meer over World Cup of Darts