Connect with us

Pro Tour

Walk-on girls geloven niet in comeback: “De steun is overweldigend”

Daniella Allfree 2016

Daniella Allfree en Charlotte Wood waren de laatste jaren de vaste walk-on girls bij de PDC, maar sinds dit kalenderjaar is hun rol uitgespeeld. Onder druk van televisiezenders ITV en Sky Sports werden de dames naast de darters tijdens de opkomst geschrapt. Het zorgde voor flink wat weerstand, maar een rentree lijkt vrijwel uitgesloten.

Nooit een duidelijke verklaring

Daniella en Charlotte spraken met Live Darts TV over het leven na de PDC. Momenteel zijn ze nog altijd regelmatig actief als walk-on girls, maar dan slechts bij demonstraties. Zo houden ze nog enige band met darts, toch valt het ze zwaar. “Met name tijdens de World Matchplay, dan mis je Blackpool”, gaven ze toe. “Het meest vervelende is dat er nooit een duidelijke verklaring is gekomen waarom het moest stoppen.”

Petitie met meer dan vijftigduizend mensen

Een comeback zit er volgens Daniella niet meer in. “Eigenlijk heb ik daar nooit in geloofd, voor mij was het vanaf het moment dat het bekend werd gemaakt afgesloten. Het is ook vervelend dat op de European Tour nog wel walk-on girls zijn, dat maakt het onduidelijk.” Wel werd er nog een petitie opgezet door Charlotte, met steun van diverse topdarters zoals Raymond van Barneveld. “De steun was overweldigend, dat er meer dan vijftigduizend mensen de petitie hebben ingevuld. Er staan nog veel demonstraties geboekt, dus dat houdt ons nog bezig.”

Het interview met Daniella en Charlotte

Delen:

Meer over Pro Tour