Connect with us

Pro Tour

Walk-on girls per direct verdwenen bij de PDC

Daniella Allfree 2016

Op de televisietoernooien van de PDC zullen de walk-on girls vanaf heden niet meer te zien zijn. Sky Sports heeft de Daniella Allfree en Charlotte Wood, de afgelopen jaren de vaste gezichten naast de darters tijdens de opkomsten, onlangs laten weten geen gebruik meer te maken van hun diensten. ITV heeft dat afgelopen donderdag gedaan, slechts een dag voor de start van The Masters.

Zeer tegenstrijdige berichten

Afgelopen najaar kwamen er al geluiden door dat de walk-on girls zouden verdwijnen. Het zou niet meer passen in de huidige tijd. Daar kwam echter al snel een tegengeluid op. Zo liet PDC-directeur Barry Hearn weten dat zolang hij de leiding had de walk-on girls niet zouden verdwijnen. Ze zouden een onderdeel uitmaken van de dartssport. De Nederlandse Ashley Zaat was afgelopen wereldkampioenschap voor het eerst present als walk-on girl. Ook zij liet weten de discussie niet te begrijpen en legde dit uitgebreid uit bij RTL7Darts.

Petitie gestart; gesteund door Barney

Voorlopig geldt het verdwijnen van de walk-on girls alleen voor de televisietoernooien, Ashley zal dus tijdens de European Tour wel nog het podium betreden. Ondertussen is de situatie in Engeland uit aan het groeien tot een grote rol. The Sun heeft een uitgebreid artikel gebracht dat zaterdag zelfs op de voorpagina stond. Daarin wordt duidelijk dat Sky Sports mede onder druk is gezet door een schandaal in Dorchester. Zowel Charlotte als Daniella reageren verbolgen op de gang van zaken en er is ook een petitie gestart. Deze wordt gesteund door onder meer Raymond van Barneveld, die opriep de petitie te steunen. Binnen een dag werd de petitie al ruim vijfduizend keer ondertekend.

Delen:

Meer over Pro Tour