Connect with us

Walk-on Girls

Charlotte Wood – Walk-on Girl

Charlotte Wood PDC Darts Walk on Girl

Charlotte Wood is het vaste gezicht bij de PDC als walk on girl. In november 2014 maakte de brunette haar debuut bij het dartscircus en vanaf dat moment is ze niet meer verdwenen. Charlotte Wood vormt nu al een aantal jaar een vast koppel met Daniella Allfree als vaste PDC-walk-on-girls.

Charlotte Wood volgt Sammi Marsh op

De binnenkomst van Charlotte Wood in dartsland was vrij abrupt. In november 2014 maakte Sammi Marsh bekend te gaan stoppen en op het eerstvolgende televisietoernooi waren er maar liefst drie verschillende walk-on girls die de kans kregen om een vaste plaats te veroveren bij de PDC. Charlotte wist de slag te winnen en ze werd geïntroduceerd door haar nieuwe collega Daniella Allfree. We leerden dat ze toentertijd 26 was en uit Leicestershire kwam. En daarnaast kan ze ook nog eens goed grappen vertellen en een trucje met haar tong.

In 2014 had Charlotte Wood nog geen vriendje, inmiddels is dat wel het geval. Ze stelde zich tijdens haar debuut nog uitgebreider voor tegen de Dartsjournalist. “Ik werd door mijn werkgever Angels Elite benaderd om als walk-on girl te fungeren bij de Players Championship Finals. Ik had direct interesse om dat te doen. Ik heb al veel ervaring in de motorsport, maar dit is toch wat anders. Het toernooi was een unieke ervaring en ik vond het fantastisch. Hopelijk ben ik n de smaak gevallen bij het publiek en mag ik nog een keer komen. Ik zou graag op vaste basis onderdeel hiervan gaan uitmaken.”

Charlotte Wood en Danielle Allfree

Dat is Charlotte Wood dus gelijk, want inmiddels is ze al een aantal jaar het vaste gezicht bij de PDC als walk on girl. Samen met Daniella Allfree is ook regelmatig van de partij op persmomenten van de dartsorganisatie en loopt heel wat demonstraties af. De twee kunnen het zichtbaar goed met elkaar vinden en Charlotte kende haar dan ook al. “Ik had haar al eerder ontmoet op de World Superbikes, dus we kenden elkaar al. We hebben een goede onderlinge relatie, wat het wel makkelijker maakt.”

Bij de opkomsten naar de podia lopen de dames altijd mee met één van de twee darters. Al is er voor één darter een uitzondering. “We wisselen het meestal af. De enige uitzondering is James Wade. Die krijgt Daniella altijd van mij. Omdat ze daar zo dik mee is”, vertelde Charlotte Wood al eens aan het Algemeen Dagblad. De komende jaren zullen we de twee dus nog regelmatig zien op onder meer het PDC WK Darts.

Delen:

Meer over Walk-on Girls

Sale Januari 2019