Connect with us

Champions League

Wankele Cross houdt hoop levend; alles-of-niets duel met Wright

Rob Cross en Peter Wright gaan zondagmiddag onderling bepalen wie er doorgaat naar de halve finale van de Champions League of Darts. Mensur Suljovic won van Wright en is na zijn zege in de middag op Cross al zeker van de halve eindstrijd. Voor Simon Whitlock zit het toernooi er na twee nederlagen al op.

Hoge finish vanuit het niets

Cross was in zijn eerste partij tegen Suljovic al erg wankel en dat was tegen Whitlock niet anders. De Australiër nam een 2-4-voorsprong met een 104-finish, maar daarna maakte The Wizard erg veel foutjes. Het gaf Cross de kans om terug te komen en zelfs de stand om te draaien naar 7-5. Whitlock wist daarop te versnellen met een 10-darter en een 180’er voor 7-7. Twee legs gingen op beurt en de Australiër leek via zijn eigen leg op matchpoint te komen. Vanuit het niets toverde Cross een 131-finish uit zijn hoge goed en kreeg zes beurten de tijd om de zege te pakken met 10-8.

Nog altijd ongeslagen

Suljovic won vorig jaar de Champions League of Darts en is nog altijd ongeslagen op het BBC-toernooi. Tegen Wright weet hij bijna altijd te winnen en nu was het niet anders. In de vierde leg werd het eerste verschil gemaakt doordat de Schot niet in vijf beurten uit was. Een 11-darter zorgde al voor 2-5 en een 106-finish voor 3-6. Even kwam Wright tot op één leg, maar daarna waren er gelijk weer finishes van 100 en 98 voor 5-8. In een alles of niets poging kwam Wright opnieuw tot op één leg door een 91-finish en mocht zelfs aanleggen voor de gelijkmaker. De dubbel viel niet en daarna was het gedaan. Suljovic sloot af met een indrukwekkend gemiddelde van 105,53 per beurt, Wright kwam uit op 102,13.

Champions League of Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League