Connect with us

Pro Tour

Ward zeer verrassende Players Championship-winnaar

Harry Ward PDC Darts

Harry Ward heeft een dag vol verrassingen ook afgerond met een daverende verrassing. De jonge Engelsman won in januari zijn tourkaart en schreef nu al een eerste Players Championship-titel bij. In de finale won hij met 8-7 van Max Hopp.

Slotleg tegen Hopp

De 21-jarige Ward won van Vincent Kamphuis, Madars Razma, James Richardson, Michael Smith (met een 145-finish in de elfde leg), Nathan Aspinall en Jose de Sousa. In de finale liep het tegen Hopp naar een beslissende leg na drie matchdarts te hebben gemist in de veertiende leg. De slotleg mocht de Engelsman zelf beginnen en maakte het af met een 68-finish.

Negendarter Thornton

De dag was er één vol verrassingen met acht onverwachte kwartfinalisten: Robert Thornton, Chris Dobey, Max Hopp, Danny Noppert, Harry Ward, Nathan Aspinall, Jose de Sousa en Scott Taylor. Thornton was zover gekomen door ontzettend hoge gemiddeldes te overleggen, een negendarter te gooien en Michael van Gerwen te verslaan. Hij miste in de halve finale alleen matchdarts tegen Max Hopp.

Kansen laten liggen

Voor de Nederlanders was het vooral een dag van gemiste kansen. Noppert haalde de kwartfinale en deed daarmee opnieuw goede zaken richting de diverse televisietoernooien. Vincent van der Voort liet een uitgelezen kans liggen om zichzelf in de voorlopige lijst van de World Matchplay te gooien. Fast Vinnie verloor bij de laatste-16 met 6-5 van Jose Sousa. Van Gerwen, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena, Jelle Klaasen en Geert Nentjes verloren allemaal in de derde ronde. Raymond van Barneveld ging al in de eerste ronde kopje onder tegen Dave Chisnall in een zeer matige partij. Beide darters eindigen onder de 90 gemiddeld.

Delen:

Meer over Pro Tour