Connect with us

European Tour

Wattimena en De Graaf naar tweede ronde in München

Jeffrey de Graaf en Jermaine Wattimena hebben de tweede ronde weten te bereiken van de European Tour in München. Daarmee voegen ze zich bij Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas, dit drietal was automatisch geplaatst voor deze doorgang. Alleen Mike Zuydwijk werd uitgeschakeld.

Surprise en debuut

Wattimena had het niet getroffen met de loting tegen Alan Norris, maar mede door een 104-finish en een zeer sterk dubbelpercentage kwam hij op een 5-3-voorsprong. Op dat moment begonnen de dubbels te haperen voor de Nederlander, want in de negende leg miste Wattimena een karrenvracht aan matchdarts. Hij herpakte zich knap met een aantal 140-scores en won alsnog met 6-4. De Graaf debuteerde op de European Tour en deed dat direct overtuigend. De Noord-Hollander gooide vier 180’ers en een 103-finish in de 6-4-zege op Darren Johnson. Voor Zuydwijk viel het doek, want de in topvorm verkerende Joe Cullen versloeg hem in München met 6-1.

Vijf Nederlanders in tweede ronde

Hierdoor komen er op eerste paasdag vijf Nederlanders in actie. Michael van Gerwen is titelverdediger en treft met René Eidams een zeer opvallende tegenstander. De Duitser zorgde op het wereldkampioenschap namelijk voor een bizarre comeback en gooide de nummer één van de wereld er bijna uit. Nu krijgt hij een nieuwe kans. Wattimena krijgt opnieuw een lastige kluif, want hij staat tegenover Dave Chisnall. Jelle Klaasen treft Ronny Huybrechts, terwijl Benito van de Pas het op moet nemen tegen Devon Petersen. De Graaf stuit op Michael Smith.

European Tour #2 in München, uitslagen, statistieken en programma

 

Delen:

Meer over European Tour