Connect with us

Players Championship Finals

Wattimena en Dekker net zoals Cross gelijk onderuit

Jermaine Wattimena en Jan Dekker zijn uitgeschakeld in de eerste ronde van de Players Championship Finals, net zoals wereldkampioen Rob Cross. De Engelsman kon niets klaarspelen tegen Cristo Reyes. Wattimena miste zijn kansen tegen Stephen Burton, waar Dekker geen ritme kon vinden tegen Ricky Evans.

Slecht elfde leg kost Wattimena de kop

Tegen Stephen Burton was Wattimena lange tijd goed op weg. Hij kwam op 4-2, om vervolgens drie legs op rij te verliezen. Met een 62-finish dwong hij wel een elfde leg af, waarin de Nederlander zelf mocht beginnen. Wat volgde was een dramatische legs met scores van 45, 59, 99, 42, 60 en 96. Hierdoor kreeg Burton alle tijd om de leg en daarmee ook de zege te pakken (5-6).

Double Dekker kan geen dubbel vinden

Met 3 uit 17 op de dubbels was het probleem van Dekker direct in beeld gebracht. Ricky Evans profiteerde gretig voor een snelle 2-0-voorsprong, om daarna drie legs op rij te incasseren. Daarna begon het gemis weer van de Drent, waar Evans brak door een fraaie 104-finish. Daar kwam een 64-finish overheen (5-3), om het te besluiten met een 180’er en een 68-finish. Daarmee was het al 6-3.

Cross zakt volledig door het ijs

Rob Cross begint komende maand aan zijn jacht om prolongatie van de wereldtitel. De vorm van een jaar geleden is alleen heel ver weg. De afgelopen toernooien vielen zijn resultaten al tegen, tegen Cristo Reyes werd het zelfs pijnlijk. De Spanjaard stond fantastisch te finishen met 112, 87 en 76 voor 0-3. Cross kon daarna terugkomen, maar maakte een bizarre fout. Vanaf 76 zat zijn eerste dart zo onhandig in de single-20, dat hij er maar met moeite nog omheen kon gooien. Toch deed hij een poging en zag de dart naar de single-1 tikken. Reyes strafte het af, gooide een 93-finish en kreeg alle tijd om het af te maken via dubbel-16.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals