Connect with us

European Tour

Wattimena en Klaasen overleven matchdarts; off-day De Zwaan

Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen voegen zich bij Michael van Gerwen in de tweede ronde van de Danish Darts Open. In Kopenhagen overleefde Jermaine Wattimena drie matchdarts, waar Klaasen een 3-1-achterstand wist weg te poetsen en ook drie matchdarts tegen kreeg. Jeffrey de Zwaan ging er wel keihard af met 6-0.

Wattimena overleeft drie matchdarts

Wattimena kent een uitstekende fase, met vorige week twee halve finales op de Players Championships. In Kopenhagen speelde hij een yoyo-wedstrijd met Wayne Jones. Telkens pakte Wattimena de break, maar werd gelijk weer teruggebroken. Jones hield in de zevende leg eindelijk zijn eigen leg en sloeg toe voor 5-3. De Engelsman miste vervolgens twee matchdarts en met een 104-finish sloeg de Nederlander terug. Een 11-darter bracht een elfde leg, waarin Jones nog een keer één pijl voor een 103-finish en de partij. Wattimena klaarde de klus via dubbel-5. Hij staat nu tegenover Simon Whitlock.

De Zwaan onherkenbaar

Voor De Zwaan was de trip naar Denemarken geen pretje. Hij trof een uitmuntende Madars Razma tegenover zich, want de Let gooide liefst een gemiddelde van 104,86 per beurt. Zelf kwam De Zwaan alleen geen moment op stoom. In de tweede leg liet hij nog een 180’er noteren, maar daarna was het scorend zo matig dat hij zelfs geen pijl op een dubbel kreeg. Zijn gemiddelde stokte bij 75,41 en zo werd het een pijnlijke 0-6-nederlaag.

Dubbels nekken Klaasen bijna

Klaasen kreeg in de openingsfase gelijk de kans om weg te lopen. Na zijn eerste 180’er miste The Cobra alleen drie pijlen voor de break en ook nog eens drie pijlen op dubbel-10 in zijn eigen leg. Mansell kwam daardoor eenvoudig op 3-1, maar de Noord-Ier had zijn eigen leg vervolgens ook niet uit in zes beurten. Klaasen sloeg terug (3-3) en inmiddels vond Mansell bijna geen triple meer. De Nederlander kwam juist steeds meer op stoom, brak opnieuw en gooide er een 86-finish uit voor 3-5. Mansell hield zijn eigen leg nog wel dankzij de eerste 180’er, daarna leek het gedaan. Klaasen miste alleen zes matchdarts en zo kwam er een elfde leg. Daarin miste Klaasen twee pijlen voor de partij, Mansell drie en zo won Klaasen alsnog.

Danish Darts Open 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour