Connect with us

Players Championship Finals

Wattimena haalt flink uit, Van de Pas onderuit tegen Bunting

Jermaine Wattimena heeft zeer overtuigend de tweede ronde van de Players Championship Finals bereikt. De Nederlander had geen kind aan Keegan Brown. Benito van de Pas ging onderuit tegen een sterk spelende Stephen Bunting.

Knappe versnelling Bunting

Van de Pas was door het overlijden van zijn oma er logischerwijs niet helemaal bij en kon een sterk spelende Bunting alleen in de eerste legs volgen. Met een 180’er kwam Big Ben op 1-1, gevolgd door de maximale score en een 80-finish van The Bullet. Vanaf 75 tekende Van de Pas weer voor de gelijkmaker, waarop de versnelling kwam van de Engelsman. Bunting gooide twee legs op rij een 180’er met een 12- en 11-darter om weg te lopen naar 4-2. In de zevende was hij niet in vijf beurten uit en had Van de Pas dus iets terug kunnen doen. Hij gooide in de hele leg echter geen score boven de 100. Zijn eigen leg bracht wel een 180’er (5-3), maar daarna maakte Bunting het af met alweer zijn vierde maximale score en dubbel-8.

Zes legs op rij

Wattimina trof met Keegan Brown een normaal gesproken ijzersterke podiumspeler, maar de voormalig wereldkampioen bij de jeugd is zijn vorm volledig kwijt. In de openingsleg miste Brown al twee pijlen op tops en kreeg een 180’er om zijn oren in de derde en vierde leg. Met de voorsprong op zak ging Wattimena steeds makkelijker spelen en hij won de partij met liefst 6-0 door onder meer een 80- en een 99-finish. In de tweede ronde wacht Gary Anderson of Michael Mansell.

Lewis met Barney-pijlen

Opvallend in de middagsessie waren daarnaast de partijen van Dave Chisnall en Adrian Lewis. Voor het eerst kwamen beide darters namelijk met volledig andere darts het podium op. Bij Chizzy geeft het aan in wat voor slechte periode hij in zijn carrière zit en ook met deze nieuwe pijlen was het verre van goed. Hij ontsnapte tegen Joe Murnan met 6-5. Lewis kwam met darts van Raymond van Barneveld het podium op. Dit is voor hem een tijdelijk setje, want een nieuwe pijl – die wel op deze darts lijkt – wordt momenteel voor hem ontwikkeld. Lewis won overtuigender van Mike De Decker (6-3).

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals