Connect with us

World Darts Championship

Wattimena heeft geen kind aan Barnard voor treffen met Anderson

Jermaine Wattimena heeft zeer eenvoudig de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. De Nederlander had weinig te duchten van Michael Barnard. Dat het nog een redelijk spannend duel werd kwam vooral doordat Wattimena erg veel dubbels miste. Toch kon hij met een 3-0-zege van het podium stappen en mag nu gaan aanleggen tegen Gary Anderson.

Dubbels gelijk groot obstakel

Door het trage spel van Barnard moest Wattimena vooral zien de rust te bewaren. Scorend leek hij daar geen moeite mee te hebben, want hij liep eenvoudig weg in de legs. Afmaken was een heel ander verhaal. Drie missers in de tweede en derde leg werden direct afgestraft door de Engelsman, waarop Wattimena met veel moeite dubbel-1 vond voor 2-2. In de vijfde leg misten beide darters één pijl voor een finish en was het in de herkansing toch raak voor de Nederlander. Zo won hij de set ondanks 3 uit 15 op de dubbels.

Scorend veel sterker

The Machine Gun was in de tweede set veel sterker en had het eigenlijk heel snel af moeten maken. Wederom drie missers op de dubbels werden echter afgestraft door Barnard met een 120-finish. Daarna was het echter met drie 17-darters op rij eenvoudig 2-0 in sets. Zijn eigen leg pakte Wattimena in de derde set met een 14-darter, om te breken met een fraaie bulls-eye 130-finish. Zo was het in drie sets al gedaan.

Delen:

Meer over World Darts Championship