Connect with us

European Tour

Wattimena herpakt zich in Kopenhagen met zege op Smith

Jermaine Wattimena heeft de derde ronde bereikt van de European Tour in Denemarken. Kopenhagen is de locatie van het achtste toernooi van de Tour en na de vroege uitschakeling van Vincent van der Voort was Wattimena de enig overgebleven Nederlander. Hij won van Michael Smith.

Nare smaak van World Cup weggespeeld

Wattimena zal een nare smaak over hebben gehouden aan de World Cup of Darts. De nederlaag in de halve finale tegen Ierland deed in meerdere opzichten pijn. Hij speelde zelf een erg slechte partij en liep door het missen van de finale ook nog eens een ticket voor de Grand Slam of Darts mis. In Kopenhagen wist hij zich te revancheren door Michael Smith te verslaan.

Volop breaks

Bully Boy had vrijdag nog gewonnen van Steve Beaton en dat ondanks een enkelblessure. Een 80-finiah en dubbel-10 brachten Wattimena nu op 2-1, om in de vierde leg te breken met een 13-darter. Smith miste tops voor een 120-finish (4-1), om daarna wel terug te slaan met een 11- en een 10-darter (4-3). De Engelsman was vervolgens niet uit in zes beurten en met een 79-finish sloeg Wattimena toch weer het gaatje. Een 13-darter bracht Smith opnieuw tot op één leg, om wederom niet in vijf beurten uit te gooien door een leg met scores van 59, 58, 140, 57, 57 en 45. Daar profiteerde Wattimena van voor de zege. In de derde ronde wacht Ian White, die een matchdart overleefde tegen Martin Schindler.

European Tour Kopenhagen: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour