Connect with us

Players Championship Finals

Wattimena in allesbeslissende leg onderuit tegen Beaton

Steve Beaton World Matchplay 2016

Steve Beaton heeft een einde gemaakt aan de opmars van Jermaine Wattimena. De Nederlander begon matig aan de partij, maar wist vanaf 9-5 toch nog terug te komen tot de negentiende en beslissende leg. Daarin gooide Beaton een 180’er en maakte daarmee het verschil.

Zenuwachtig begin

In de eerste twee rondes speelde Wattimena zeer overtuigend en stond tegen Keegan Brown (6-0) en Michael Mansell (6-3) dus maar drie legs af. Ondanks dat het zijn tweede partij van de dag op het grote podium was, bleek de Brabander nu toch behoorlijk zenuwachtig te zijn. Beaton kreeg dan ook alle tijd om op 0-2 te komen, maar miste een volle beurt voor de dubbele break. In de vijfde leg gooide hij zich nog eens dood vanaf 25 en zo bleef Wattimena in de partij hangen (3-3).

Bijna nog een puntgave comeback

Beaton liep toch net zo snel weer weg met een 114-finish voor 3-5. Wattimena deed iets terug met een 94-finish, maar kreeg net zo snel een 158-finish om zijn oren. De Engelsman hield ook twee legs later zijn eigen leg (5-7), om in de dertiende leg definitief het verschil te maken. Beaton maakte er 5-9 van, voor Wattimena nog een 104-finish noteerde. Met een 79-finish plaatste hij ook een break en kwam terug tot 8-9. Beaton stond dan ook onder druk, maar opende met vijf keer triple-20 op rij. Toch gaf hij nog de kans weg door vijf matchdarts te missen. Dubbel-3 bracht de partij naar een beslissende leg en daarin mocht Wattimena beginnen. Beaton gooide alleen weer een 180’er en stond daardoor na negen pijlen al op 100. Met zijn negende matchdart maakte The Adonis het alsnog af.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals