Connect with us

World Darts Championship

Wattimena in sudden-death leg eruit tegen Humphries

Jermaine Wattimena is in een kraker uitgeschakeld op het PDC WK Darts 2020. De partij vloog continu heen en weer waarbij ze allebei tot vier keer toe vier legs op rij wonnen. In de tiebreak miste Humphries een matchdart, pakte Wattimena een break en in de sudden-death leg won de Engelsman alsnog.

Humphries schiet net op tijd wakker

Wattimena trof het niet met de loting, want Humphries werd vorige maand nog wereldkampioen bij de jeugd. Zijn eerste partij tegen Devon Petersen was vrijdagavond in orde, maar nu werd de Engelsman in de openingsset omver geblazen. Wattimena brak direct met een 14-darter, waarop Humphries tops miste voor een 160-finish. Een 71-finish voor de tweede break bracht Wattimena de 3-0 setwinst. Machine Gun pakte ook de openingsleg van de tweede set, daarna liet Humphries zien waarom hij zo gevreesd is. Twee 180’ers voor een 12-darter werden vervolgd door een 12-darter voor de break en een 11-darter voor 1-1 in sets.

Weer vier op een rij

Nu was het Humphries die vier legs op rij pakte, om de druk bij Wattimena te leggen. De Nederlander wist daar goed mee om te gaan door zijn eigen leg te pakken met een 86-finish. Hij drukte direct door met een 110-finish op tops richting setwinst. De openingsleg van set vier ging naar de Nederlander, waardoor hij weer vier legs op rij won. Toch boog het opnieuw om, want Humphries brak op tops naar 1-2. Tops vond Cool Hand andermaal om een vijfde leg af te dwingen. Daarin won hij ook de openingsleg om voor de vierde keer een speler vier legs op rij te zien winnen.

Sudden-death leg

Daarna braken we met het ritme. Wattimena hield zijn leg, gevolgd door een 87-finish van Humphries. Onder druk wist de Nederlander tops te vinden voor de tiebreak. De Engelsman hield zijn leg, om een matchdart op bulls-eye te missen. Zo werd het 3-3, waarop Cool Hand Luke er een 12-darter in wist te vuren.  Wattimena maakte gelijk, om te breken met een 12-darter. Hij dacht het af te maken, maar opeens vuurde Humphries zijn 12-darter met een 96-finish. Zo kwam er een sudden-death leg waarin de Engelsman mocht beginnen. Dat voordeel wist hij om te zetten in de zege op tops.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship