Connect with us

World Grand Prix

Wattimena kan geen vuist maken tegen Wright

Jermaine Wattimena is in de tweede ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld. De Nederlander wist op een groot televisietoernooi voor het eerst de openingsronde door te komen, maar Peter Wright bleek te sterk. De Schot strafte zwakke beurten genadeloos af en liep naar de 3-0-zege.

Wright pakt kansen gelijk aan

De Nederlander miste één dart voor een 81-finish en werd gelijk afgestraft door een 87-finish. Dat deed de Schot niet in de tweede leg, nadat Wattimena ditmaal een volle beurt miste vanaf 40. The Machine Gun pakte de strohalm vervolgens niet aan. Hij miste in zijn eigen leg vanaf 70 eerst de single-18. Zo moest hij toewerken naar bulls-eye, die niet werd gevonden. Wright pakte de break en opende nu wel sterk met een 120-score. Wattimena miste juiste drie darts voor de openingsdubbel en zo was de eerste set gedaan.

Verschil in rap tempo gemaakt

De tweede set ging twee legs in evenwicht met een 104-finish van Wright en dubbel-16 van Wattimena. Daarna plaatste de Schot een tussensprint met een 180’er voor de 12-darter, om de Nederlander liefst zes pijlen te zien missen voor de openingsdubbel. Zo kon Snakebite opnieuw naar setwinst lopen en was volledig los. Want de derde set opende hij gelijk met een break via een 14-darter, gevolgd door een 180’er. Toch kreeg Wattimena nog wel een kans. Vanaf 109 miste hij alleen met zijn tweede dart het grote vlak en daarna nog drie pijlen vanaf 32. Het geloof was daarop verdwenen, om twee volle beurten te missen op de openingsdubbel. Zo won Wright met 3-0 in sets.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix