Connect with us

European Championship

Wattimena kan Wright ook in Dortmund geen pijn doen

Jermaine Wattimena is opnieuw uitgeschakeld door Peter Wright. Op de World Grand Prix kon hij de Schot geen weerwerk geven en dat was op het European Darts Championship andermaal. In de openingsfase was Wright subliem, daarna liet Wattimena te veel kansen liggen om er nog een wedstrijd van te maken: 6-0. In de tweede ronde speelt Wright tegen Simon Whitlock.

Bommetjes helpen voor Wright

Wright en Wattimena speelden op de World Grand Prix ook tegen elkaar, toen liep de Schot heel overtuigend naar een 3-0-zege. Ook nu wist de nummer twee van de wereld sterk te openen, dubbel-19 bracht hem op 1-0. Snakebite had voor de afwisseling weer eens nieuwe darts uit zijn kast gehaald, ditmaal dikke bommetjes. Scorend wist hij ook in de tweede leg weg te lopen, want Wattimena had veel moeite om de triples te vinden. Tops bracht Wright voor een 13-darter op 2-0, om in de derde leg niet in vijf beurten uit te zijn. Het gaf Wattimena de kans vanaf 108, alleen viel de triple niet.

Kansen niet gepakt

De Nederlander kon bulls-eye voor de 130-finish ook niet vinden en zo was het met een 71-finish liefst 4-0. Daarop volgde de eerste 180’er van Wattimena en het was ook zijn eerste score met minimaal twee triples. Daar kwam gelijk 174 achteraan, om vijf pijlen op de dubbels te missen. Zo kwam Wright alsnog op matchpoint en maakte het af met een 13-darter.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship