Connect with us

World Grand Prix

Wattimena klopt King; Noppert verslikt zich in Price

Jermaine Wattimena PDC WK Darts 2018

Jermaine Wattimena heeft zich als vijfde Nederlander geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix. Het werd uiteindelijk net geen perfecte score voor de oranjedarters. Gerwyn Price wist Danny Noppert namelijk aan de kant te zetten, waardoor de twee winnaars in het weekend op de Players Championships (Max Hopp was de andere) al in de eerste ronde werden uitgeschakeld.

Wattimena straft alles af

In de openingsleg wist Wattimena gelijk Mervyn King te breken en daarna met een 180’er weg te lopen naar 2-0. King wist vervolgens pas met zijn tiende pijl de derde leg te openen, waardoor een tweede maximale score eenvoudig de set bezorgde aan Wattimena. De Nederlander leek het daarna even weg te geven. Hij miste namelijk drie volle beurten vanaf 32 voor zijn eigen leg. King brak, om zelf vanaf 98 één dart te missen voor zijn eigen leg. Wattimena brak terug en was daarna scorend gewoon de betere. Hij hield zijn eigen leg en wist te breken door een uitstekende 13-darter voor de winst.

Noppert heeft geen antwoord op Price

Noppert wist zaterdag het Players Championship te winnen en leek in grootse vorm. Hij wist alleen niet om te gaan met het agressieve spel van Gerwyn Price. The Iceman brulde en praatte er weer op los. Noppert slaagde er niet in om zich daar voor af te sluiten en was na afloop witheet. Met een 15-darter wist hij wel 1-1 te maken, maar een 70-finish en een 13-darter van Price bezegelde de eerste set. Een hele slechte leg vol met missers op de dubbels ging naar Noppert, om daarna met een 108-finish op 2-1 te komen. Price counterde alleen met een 112-finish en maakte het af op dubbel-10 doordat Noppert een volle beurt miste op de openingsdubbel én nog eens drie pijlen op de afsluitende dubbel.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix