Connect with us

Pro Tour

Wattimena komt net tekort voor allereerste titel bij PDC

Jermaine Wattimena heeft de finale van het 22ste Players Championship verloren. Het was de tweede keer dat The Machine Gun in de eindstrijd stond van een PDC-toernooi. In het Duitse Hildesheim was hij de favoriet tegen Brendan Dolan, maar de Noord-Ier wist na bijna vijf jaar weer een toernooi te winnen.

Tweede finale Wattimena

Wattimena stond in de finale dankzij zeges op Christian Kist (6-4), Jelle Klaasen (6-5), Ryan Joyce (6-2), Gabriel Clemens (6-5), Steve Beaton (6-2) en Mensur Suljovic (7-6). In die halve eindstrijd kwam de Oostenrijker op een 2-5-voorsprong, daarna was het Wattimena die de partij volledig over nam. In de finale leek het daar ook even op. Dolan nam namelijk van 3-3 een 7-3-voorsprong. De Noord-Ier miste de eerste kans om het af te maken en het werd 7-5. In de dertiende leg miste Wattimena een pijl voor de 80-finish en mocht niet meer terugkomen doordat Dolan 108 wist weg te poetsen.

Opmerkelijke dag voor Dolan

De Noord-Ier was na afloop zeer emotioneel. De afgelopen jaren is hij ver weggezakt en wist zich nog maar zelden te tonen. Een wat gelukkige kwartfinale op het laatste WK was geen aanzet tot een sterk 2019. Hij stond niet één keer in een kwartfinale en verloor de laatste drie keer al in de eerste ronde. Nu kwam er opeens de uitbarsting. Door zijn finale staat Wattimena nu op de gedeelde 20ste plaats op de wereldranglijst.

Andere Nederlanders snel klaar

Ondanks het grote aantal Nederlanders in Hildesheim waren de andere oranjeklanten allemaal vroegtijdig klaar. Vincent van der Voort, Mike van Duivenbode en Wessel Nijman wisten nog de derde ronde te halen. Voor onder meer Raymond van Barneveld zat het er alweer op na de tweede ronde. Het slechte weekend van Barney, die zich niet wist te plaatsen voor een European Tour-event en in twee dagen tijd op de Players Championships slechts één partij won, zorgt ervoor dat hij de World Grand Prix zo goed als zeker kan vergeten.

Delen:

Meer over Pro Tour