Connect with us

Pro Tour

Wattimena kruipt naar top-16; Van der Voort terug in top-32

Jermaine Wattimena World Grand Prix 2019

Rob Cross is op weg om een unicum te creëren op de PDC Order of Merit. Phil Taylor en Michael van Gerwen zijn de enige spelers die tot dusver de grens van een miljoen pond wisten te slechten op de ranking. Cross kan de derde worden en het meest opmerkelijke daarbij is dat hij dat kan doen als de nummer twee van de wereld.

European Championship

Afgelopen weekend won Cross het European Championship. Met het prijzengeld van de winst van de World Matchplay afgelopen zomer en het wereldkampioenschap van een kleine twee jaar geleden staat hij nu op 998.750 pond. De grens van een miljoen komt dichtbij en kan hij op de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals passeren. Daarna wordt het echter wel lastig, want in december moet hij 400.000 pond aan prijzengeld verdedigen van de WK-titel.

Nederlanders schuiven op

Michael van Gerwen is nog altijd de nummer één van de wereld, het lijkt niet lang meer te duren voor hij weer Nederlandse gezelschap krijgt in de top-16. Jermaine Wattimena staat op plek 17 en kruipt richting de top-16. De achterstand op Joe Cullen is momenteel 18.000 pond. Jeffrey de Zwaan is na zijn kwartfinale op het EK de nummer 22 van de wereld, waar Vincent van der Voort na bijna twee jaar terug is in de top-32 van de wereld.

Bekijk de volledige PDC Order of Merit

Delen:

More in Pro Tour