Connect with us

UK Open

Wattimena laat kansjes liggen tegen Anderson

Jermaine Wattimena Darts

Jermaine Wattimena is als laatste Nederlander uitgeschakeld op de UK Open Darts 2018. Hij ging tien legs goed mee met Gary Anderson en had met name in de eerste en tiende leg ook kansen om een ruime voorsprong te pakken. Dat liet hij na en daarna vloog Anderson naar de ruime zege: 6-10.

Kansen in leg één en tien

Wattimena maakte in de openingsleg gelijk een duur foutje door vanaf 42 twee pijlen te missen op de dubbels. Anderson liep naar 1-3, voor de Nederlander zijn turbo aanzette. Met een 13-darter was het gelijk, een 14-darter zorgde voor een nieuwe break en een 11-darter was zelfs raak voor 5-3. Anderson herpakte zich met een solide leg, om de tiende leg cadeau te krijgen. Tops werd door The Machine Gun gemist voor een 142-finish en een volle beurt op tops vloog er daarna ook niet in: 5-5. Wattimena gooide ruim 102 gemiddeld, met Anderson op 106.

Verschil opeens heel snel gemaakt

De tik van de gemiste dubbels bleek hard aan te zijn gekomen bij de Nederlander. Zijn niveau zakte weg, waar Anderson doorvloog met legs in 15, 15 en 14 pijlen. De Schot maakte in de veertiende leg een potje van de dubbels. Door vier missers wist Wattimena te profiteren (6-8), alleen Anderson herpakte zich gelijk weer met een 72-finish. Wattimena was in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en zo pakte Anderson de partij met een 78-finish.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open