Connect with us

UK Open

Wattimena maakt geen fout en bereikt laatste-16 UK Open

Jermaine Wattimena heeft de Nederlandse eer hoog gehouden op de UK Open Darts 2019. De enige overgebleven oranjeklant op de FA Cup of Darts wist halverwege het duel met Luke Woodhouse één break te plaatsen en dat bleek gelijk de beslissende. Hij komt zaterdagavond terug voor de zesde ronde, oftewel de laatste-16.

Break in negende leg

Na een dramatische eerste dag op de UK Open was Wattimena van de twintig Nederlanders de enige die door wist te komen. Hij had een op papier gunstige loting met Luke Woodhouse, al had de Schot in Minehead wel drie goede partijen neergezet. De twee gingen in de openingsfase hand in hand, tot de negende leg. Daarin plaatste Wattimena de break en kwam dan ook op een 6-4-voorsprong.

IJzersterke slotleg

Die marge hield de Nederlander continu vast door solide eigen legs te spelen. Op 8-7 maakte hij een slippertje, alleen Woodhouse vergat vanaf 106 te profiteren. De Schot kon de triple niet vinden en dubbel-5 was raak voor 9-7. Woodhouse hield eenvoudig zijn eigen leg om de druk nog een keer op te voeren, maar The Machine Gun bleef koel. Beide darters stonden na negen pijlen op 81 en het was Wattimena die de 81-finish noteerde voor de 12-darter én de zege.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

More in UK Open