Connect with us

World Darts Championship

Wattimena mist één matchdart voor megastunt tegen Anderson

Jermaine Wattimena is in een thriller uitgeschakeld door Gary Anderson op het PDC World Darts Championship 2019. Na een waanzinnige eerste set kon Wattimena even niet volgen. Anderson draaide de score om (2-1), gevolgd door een cruciale vijfde leg. Wattimena miste één dart voor de gelijkmaker, overleefde vier matchdarts en kwam terug tot 3-3. In de zevende set miste hij zelf één pijl voor de zege en Anderson won. De Schot speelt in de vierde ronde tegen Vincent van der Voort of Chris Dobey.

Waanzinnige start

Anderson en Wattimena zaten gelijk in hun ritme en werkten een sprint af. Daarin pakte Wattimena gelijk een 142-finish, om in de derde leg twee maximale scores te vuren. Een 12-darter bracht hem op 1-2, gevolgd door een 70-finish van de Schot. De vijfde leg werd rommelig en miste Anderson één pijl op dubbel-8. Wattimena knalde 61 uit en sprong een gat in de lucht.

Anderson houdt niveau beter vast

Beide darters opende de tweede set met een 180’er en een 85-finish was alweer raak voor een 12-darter. Wattimena maakte gelijk, alleen daarna kon hij scorend niet volgen. Anderson gooide een 180’er voor 2-1 en pakte de tweede set met een 110-finish (1-1). De gemiddeldes gingen inmiddels behoorlijk uit elkaar. Anderson zat op ruim 103, waar The Machine Gun zakte naar de 90. Zo kon Anderson alweer breken met een 13-darter, gevolgd door zijn vierde 180’er. Wattimena sloeg terug met een fraaie 117-finish, alleen kreeg van de Schot geen kans om een rebreak te plaatsen: 2-1.

Cruciale vijfde leg

Het leek even heel snel te gaan, tot Anderson zich verslikte. De tweevoudig wereldkampioen miste twee beurten om te breken en zo kwam er toch een vijfde leg. Wattimena knalde daarin een 180’er, maar zag deze gecounterd worden door de Schot. Eén dart op bulls-eye voor een 128-finish viel niet voor de Nederlander en met een 62-finish liep Anderson naar 3-1 in sets. Opgeven deed Wattimena niet. Hij hield zijn eigen legs met finishes van 100 en 72. Daarop wist hij voor de allereerste keer Anderson te breken met een 11-darter.

Matchdarts overleefd

Wattimena kreeg direct weer een kans door een 180’er, om bulls-eye te missen. Anderson redde zijn eigen leg met een 72-finish en voerde nu de druk op. Wattimena was in zijn eigen leg niet klaar met vijftien pijlen en dat deed Anderson wel door een 66-finish. Het leek beslist, alleen de matchdart bleek een struikelblok. Anderson miste de 62-finish en daarna ook drie pijlen op dubbel-1. Wattimena brak terug en gooide zijn eigen leg uit in 14 darts. Zo kwam er weer een vijfde leg en daarin was het de Nederlander die met een 71-finish een zevende set afdwong.

Eén matchdart gemist.

Anderson gooide gelijk een 180’er, alleen het was opnieuw Wattimena die met een bulls-eye 87-finish de openingsleg wist te pakken. Een zenuwachtig slot volgde in de tweede leg. Wattimena miste bulls-eye voor de 170-finish en een beurt vanaf 25. Anderson strafte het niet af en zo was het 0-2. De Nederlander mocht het zelf afmaken, om bulls-eye te missen voor de 170-finish. Anderson brak terug met een 13-darter en raffelde zijn eigen leg in heel hoog tempo af. Zo kwam er een verlenging en gooide Wattimena weer een 180’er. Met een 104-finish kwam The Machine Gun op 2-3, om The Flying Scotsman met een 80-finish 3-3 zien maken. Voor de derde keer gooide Wattimena bijna een 170-finish. Bulls-eye viel weer niet en Anderson pakte de break met een 68-finish en maakte het alsnog af.

Delen:

Meer over World Darts Championship