Connect with us

World Darts Championship

Wattimena mist kans op kans en schenkt West de zege

Jermaine Wattimena PDC WK Darts 2018

Jermaine Wattimena is hard onderuit gegaan op het PDC World Darts Championship 2018. De Nederlander won van Joe Cullen in de eerste ronde en kreeg tegen Steve West in de eerste twee sets heel veel kansen. Die liet hij allemaal liggen en verloor dan ook met 4-1 in sets. West staan na de kerstonderbreking in de derde ronde tegen Gary Anderson

Twee eigen legs niet in zeven beurten uitgooien

Wattimena begon sterk met een directe break, om zijn eigen leg te houden met een 71-finish. Daarna liet de Nederlander het alleen gruwelijk afweten. In zijn eigen leg kreeg hij liefst zeven beurten en twee daarvan begon hij al op een dubbel. Er ging niets raak en zo kon West terugkomen tot 2-2. Met een 62-finish gooide de Engelsman een solide 14-darter. In de tweede set opende Wattimena opnieuw sterk met een 106-finish, om een 180’er en een 160-finish om zijn oren te krijgen. In zijn eigen leg kreeg de Brabander vervolgens opnieuw zeven beurten de tijd, om het niet af te maken. Vanaf 90 maakte hij ook nog de fout door direct voor de bulls-eye te gaan. In de vierde leg kwamen daar ook nog twee missers op de dubbels bij en zo kon West met een 64-finish al op 2-0 in sets komen.

Verschil blijkt al gemaakt

Het bleek al de beslissing te zijn geweest in de wedstrijd. West opende de derde set met een 180’er voor een 13-darter, om na de gemiste dubbel-10 voor een 140-finish van Wattimena er een 134-fnish in te knallen. De derde leg gaf de Nederlander daarop weer zomaar weg. Doordat West zich doodgooide vanaf 120 kreeg hij zes pijlen de tijd vanaf 124. Hij maakte het niet af en zo was het 3-0 in sets. West had inmiddels negen van de laatste tien legs gewonnen, dat doorbrak Wattimena via dubbel-5. De Engelsman bleek daarna ook te kunnen missen en met een 52-finish pakte The Machine Gun wel de vierde set. De vijfde opende West weer ijzersterk met twee 180’ers en brak vervolgens via dubbel-10. In de derde leg miste Wattimena nog maar eens een volle hand op de dubbels en was het gedaan.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship