Connect with us

European Tour

Wattimena, Noppert en debutant naar tweede ronde EuroTour Saarbrucken

Jermaine Wattimena PDC WK Darts 2018

In het Duitse Saarbrucken hebben Maik Kuivenhoven, Danny Noppert en Jermaine Wattimena de tweede ronde weten te bereiken. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas stromen in die ronde in. Jan Dekker was de enige Nederlander die sneuvelde.

Sterk debuut

Maik Kuivenhoven plaatste zich donderdag voor het eerst voor een toernooi op de European Tour. Dat was ook het geval voor zijn opponent Tobias Müller en in een debutantenbal hield de Nederlander zijn zenuwen het beste in bedwang. Met name de dubbels (6 uit 14) liepen uitstekend. Een 180’er in de tweede leg was goed voor de break, om we te lopen van de Duitser. Uiteindelijk wist Kuivenhoven het af te maken met een 13-darter. Zaterdag wacht in de tweede ronde een Nederlands onderonsje tegen Jelle Klaasen.

Partij met alleen maar breaks

Ook Michael van Gerwen ontmoet een landgenoot. Danny Noppert rekende namelijk af met Richard North. Ook Noppert maakte op de dubbels het verschil met 6 uit 9. Drie breaks op rij brachten Noppert met een 124-finish op 2-1, maar North brak gelijk weer terug met een 111-finish. Een 180’er van de Fries en een 64-finish van de Engelsman brachten break vijf en zes, waarna Noppert toch echt wegliep. Ook de zevende leg werd een break, gevolgd door een 68-finish. In de tiende leg gooide de voormalig Lakeside-finalist zijn vierde 180’er voor de zege.

Wattimena staat geen leg af

Jermaine Wattimena won opvallend eenvoudig van Keegan Brown. De Engelsman speelde de afgelopen maanden sterk, maar kon nu niets klaarspelen. Hij gooide slechts vijf scores van 100 of meer en noteerde een gemiddelde van 61,06 per beurt. Wattimena won dan ook met 6-0. Hij speelt in de tweede ronde tegen Mensur Suljovic. Voor Jan Dekker zat het er na één partij op. De Zweed Daniel Larsson was met 6-2 te sterk. Benito van de Pas stroomt in de tweede ronde in, Paul Nicholson is daarin zijn tegenstander. De Australiër won verrassend overtuigend van Nathan Aspinall (6-2).

Delen:

Meer over European Tour