Connect with us

World Series of Darts

Wattimena richting Barney; Noppert vloert De Zwaan

Danny Noppert WS Finals 2019

Raymond van Barneveld opent zijn laatste PDC-toernooi op Nederlandse bodem tegen Jermaine Wattimena. The Machinegun won vrijdag in de Afas Live in Amsterdam van Gabriel Clemens. Het Nederlandse onderonsje werd gewonnen door Danny Noppert.

Finishes doet het voor Wattimena

Het duel tussen Wattimena en Clemens stonden in het teken van de hoge finishes. In eerste instantie van de Duitser met 107 en 124, waardoor beide darters bij elkaar in de buurt bleven. Op 5-4 was het Wattimena die toesloeg met een 111-finish voor de 6-4-zege. In de tweede ronde staat hij nu tegenover Van Barneveld.

Nederlands duel komt niet los

Vrijdagavond was er ook al een Nederlands onderonsje tussen Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan. De twee kwamen nooit echt los, waarbij De Zwaan een vroege voorsprong opbouwde. Het werd met een 138-finish 2-2 en daarna nam Noppert de regie in handen. Hij liep naar 5-3 en met zijn derde 180’er was het gedaan: 6-3. Noppert speelt nu tegen Gary Anderson.

Mighty Mike stroomt in

In de tweede ronde stroomt Michael van Gerwen net zoals Van Barneveld in. Hij krijgt direct een zware klus met Gerwyn Price, die won van Michael Smith. Op een zeer wisselvallige avond waren het de mannen in vorm die zich lieten zien. Krzysztof Ratajski en Nathan Aspinall gooiden allebei ruim 100 gemiddeld, de Pool won met 6-5.

World Series Finals: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts