Connect with us

Pro Tour

Wattimena rukt op: Tweede Nederlander op wereldranglijst

Jermaine Wattimena voert het kwartet van Nederlanders in de subtop van de wereldranglijst aan. Michael van Gerwen staat ruim aan kop en is de nummer één van de wereld. Wattimena mag zich de tweede Nederlander van de wereld noemen.

Finaleplaats doet de truc

Na het WK stonden Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena en Benito van de Pas bijna hand in hand op de wereldranglijst. Ze stonden op plaats 27 tot en met 30. Dat staan ze nu nog, maar wel in een andere volgorde. Wattimena stond zaterdag namelijk in de finale van het eerste Players Championship en dat brengt hem voorbij Klaasen en Barney. Wattimena is nu de nummer 27 en daarmee de tweede Nederlander van de wereld. De verschillen zijn wel ontzettend klein, dus de komende periode zullen de landgenoten nog flink gaan stuivertje wisselen.

Kleine wijzigingen

De enige wijziging in de top-10 van de wereld werd door James Wade in gang gezet. The Machine is geruild met Simon Whitlock, Wade is nu nummer negen en de Australiër nummer tien. Dave Chisnall won het tweede Players Championship en daarmee passeerde hij Ian White naar plaats elf. Adrian Lewis zakte van 14 naar 16. Van de nieuwkomers op de Pro Tour maakte Glen Durrant automatisch de grootste stap dankzij zijn finale op zondag. Hij is nu de nummer 88 van de PDC Order of Merit.

Volledige PDC Order of Merit

Delen:

Meer over Pro Tour