Connect with us

Players Championship Finals

Wattimena stoomt door; Meulenkamp en Klaasen laten het liggen

Jermaine Wattimena Darts

Ron Meulenkamp heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen op de Players Championship Finals. De linkshander kwam op een 4-0-voorsprong tegen Justin Pipe en daarna ook nog eens twee matchdarts. Hij gooide ze niet en ging alsnog met 5-6 onderuit. Jelle Klaasen miste ontzettend veel dubbels en verloor onnodig van Steve Beaton. Jermaine Wattima zette wel sterk door.

Ruime marge niet afgerond

Met een 76-finish wist Meulenkamp gelijk de break te pakken, om daarna met enige moeite de dubbel in zijn eigen leg te vinden. Dat was wel gelijk een cruciaal moment, want Pipe ging vervolgens een stuk minder spelen. De Engelsman zag zijn gemiddelde in de vierde leg zelfs onder de 80 per beurt zakken en zodoende was het dan ook 4-0 voor Meulenkamp. Met een 180’er wist Pipe eindelijk toe te werken naar legwinst en hij kreeg ook de kans om terug te breken. Vanaf 76 miste hij toch weer twee keer op dubbel-8, alleen Meulenkamp strafte het vanaf 64 nu niet af. Tops voor de 104-finish viel ook niet en tot twee keer toe wist Pipe met zijn derde dart de dubbel te vinden (4-3). De Nederlander herpakte zich met een solide 14-darter en stond dankzij een 177-score klaar op 20 om het af te maken. Met zijn derde dart vond Pipe toch weer de dubbel om terug te krabbelen tot 5-4. Meulenkamp stond klaar om de partij alsnog af te maken, maar kreeg nu een 120-finish om zijn oren. Beide darters gooiden een 180’er in de beslissende leg, alleen was het nu Meulenkamp die twee matchdarts miste.

Veel te veel dubbels gemist

Klaasen begon uitmuntend aan de partij met een 180’er en kreeg alle tijd om te breken. Hij miste alleen tops vanaf 116 en ook de herkansing was niet raak. Een 76-finish bracht hem wel op 2-1, om zich in de vijfde leg te laten breken. De rebreak was wel direct een feit met een 12-darter en alweer zijn derde 180’er bracht hem naar 4-3. Daarna werden de gemiste dubbels toch afgestraft. In de achtste leg gingen er drie mis en in de negende leg profiteerde Beaton vanaf 68. Daar wist Klaasen niet meer van te herstellen en verloor zodoende door 4 uit 16 op de dubbels.

Derde ronde voor Wattimena

Wattimena denderde vrijdag zelf over Keegan Brown heen en was in nog geen tien minuten klaar (6-0). Ondertussen zag hij Gary Anderson worden uitgeschakeld door Michael Mansell en waren er pardoes grote kansen. Die wist hij vakkundig te benutten. Door twee 101-finishes kon Mansell nog bijblijven tot 3-3, daarna wist Wattimena het verschil te maken. 25 poetste hij weg met een omweg via dubbel-4 en klaarde de klus via dubbel-8. In de derde ronde speelt hij nu tegen Beaton.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals