Connect with us

World Cup of Darts

Wattimena verkozen boven Barney voor World Cup

Jermaine Wattimena is door de PDC uitgekozen om de World Cup of Darts 2019 te spelen. Hij zal samen met Michael van Gerwen het Nederlandse team vormen. Ze verdedigen de titel, die Mighty Mike vorig jaar pakte samen met Raymond van Barneveld.

Veel discussie over tweede plek

De afgelopen maanden is er een constante discussie geweest met welke speler Michael van Gerwen de World Cup moest gaan verdedigen. In eerste instantie ging het tussen Wattimena en Van Barneveld. Wattimena heeft een zeer solide jaar achter de rug en op de PDC Order of Merit inmiddels de tweede Nederlander. Wat tegen hem spreekt is dat hij op de grote televisietoernooien nog altijd wacht op een goed toernooi. Het WK leek een goede aanzet, waarop hij bijna Gary Anderson wist te verslaan. De UK Open werd vervolgens een zeer slechte beurt.

Barney slotakkoord en opkomst De Zwaan

Van Barneveld zakte ondertussen door het ijs in de Premier League Darts, maar weet op de Pro Tour wel weer redelijke resultaten te behalen. Hoogtepunt was een finale op een Players Championship en sinds hij de Target-darts in een hoek heeft gegooid is zijn spel zichtbaar verbeterd. Ondertussen kwam een derde naam zich melden in de discussie, want De Zwaan is de rising star. Hij won een Players Championship en is de top-32 van de wereld binnen gekomen. Vorig jaar stond hij al in de halve finale van de World Matchplay en zijn ranking is ook nog eens gebaseerd op prestaties van slechts anderhalf jaar. Dit omdat De Zwaan in januari 2018 zijn tourkaart terugverdiende. Zo stond de PDC dus voor een lastige keuze.

Ranking aangehouden

Uiteindelijk heeft de PDC de Order of Merit gehanteerd om de tweede Nederlander aan te wijzen. Wattimena zal dan ook van 6 tot en met 9 juni samen met Van Gerwen in Hamburg strijden om de wereldtitel. Dat wordt gedaan tegen 31 andere landen, met heel veel grote kanshebbers. Van Barneveld heeft direct na de bekendmaking sportief gereageerd en Wattimena succes gewenst. “Het is tijd om het stokje over te dragen.”

Delen:

Meer over World Cup of Darts