Connect with us

UK Open

Wattimena vloert Bunting; Meulenkamp geeft het weg

Jermaine Wattimena PDC WK Darts 2018

Jermaine Wattimena heeft zich als eerste Nederlander geplaatst voor de vijfde ronde van de UK Open Darts 2018. Hij won in een knappe partij van Stephen Bunting. Ron Meulenkamp had de wedstrijd tegen John Part continu onder controle, maar verloor uiteindelijk toch nog met 9-10.

Meulenkamp geeft zege op Part uit handen

Meulenkamp liep tegen Part in de openingsfase weg naar een 3-1-voorsprong met een 88-finish. Zijn eigen leg was hij daarna niet uit in zeven beurten, waardoor de Canadees terugkwam in de partij tot 3-3. Via dubbel-1 pakte Meulenkamp echter een nieuwe break voorsprong en liep nu met een 87-finish naar 6-3. Het werd ook 7-4, voor Part zich vastbeet in de partij. De drievoudig wereldkampioen kwam terug tot 7-7, om Meulenkamp weer weg et zien lopen naar 9-7. Daarna liet de linkshander het afweten. In de zeventiende leg miste hij matchdarts en in de negentiende vloog tops er ook niet in voor de 118-finish. Daardoor kon Part met een tweedart 93-finish toch de zege stelen.

Wattimena slaat op beslissende moment toe

In een razendsnel tempo denderden Wattimena en Bunting door de legs heen. De Nederlander pakte direct een 2-0-voorsprong, waarop de voormalig Lakeside-kampioen terugkwam (2-2). Datzelfde patroon herhaalde zich (4-2 naar 4-4), waarop de twee elkaar niets meer toegaven. Opvallend was dat Wattimena zes 180’ers gooide, waar Bunting niet één keer het rode vak wist te vullen. Daardoor stond er telkens vrij weinig druk op Wattimena in zijn eigen legs en kon hij de druk wel opvoeren. Met een 14-darter kwam hij als eerste op matchpoint en was het aan Bunting om een beslissende leg af te dwingen. Wattimena gooide echter zijn zesde maximale score en een 127-finish voor de zege.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open