Connect with us

World Matchplay

Wattimena zakt door het ijs; Suljovic pakt fluitende zege

Jermaine Wattimena is voor het tweede jaar op rij in de eerste ronde van de World Matchplay uitgeschakeld. Wist The Machinegun vorig jaar nog een verlenging af te dwingen tegen James Wade, ditmaal zakte hij compleet door zijn hoeven. Met een gemiddelde dat nauwelijks boven de 80 per beurt uitkwam wist hij Mensur Suljovic geen pijn te doen. Al snel irriteerde hij zich mateloos en liet zich opzichtig kennen. Zo werd het 10-1.

Gelijk cruciale missers

In de openingsfase had Wattimena moeite om in de partij te komen. Hij kon in de eerste leg amper een triple vinden en miste na een 180’er dubbel-8 voor zijn eigen leg. Daar kwamen in de de derde leg nog eens drie missers bij en zo was het al 3-0 voor Suljovic. De Nederlander begon zich al zichtbaar te ergeren aan het trage spel van Suljovic en de pauze was bereikt met 4-1.

The Machinegun laat zich kennen

Er kwam gelijk een nieuwe break na de onderbreking met een 80-finish en het gemiddelde van Wattimena zakte inmiddels naar de 81 per beurt. Suljovic kon de legs eenvoudig bij elkaar schrapen en de frustratie bij de Nederlander liep steeds verder op. Nadat de Oostenrijker een flight liet vallen, was het Wattimena die zich liet kennen. Een cynisch applaus richting Suljovic betekende het definitieve einde, want een paar legs later was het gedaan met 10-1.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay