Connect with us

Grand Slam of Darts

Part komt geen moment op gang tegen Webster

De strijd tussen de wereldkampioenen van de PDC en BDO leek op voorhand een topduel te gaan worden. Het liep alleen totaal anders. John Part kon zijn hoogste versnelling nooit vonden en werd volledig van het bord gevuurd door Mark Webster. De winnaar van Lakeside won met maar liefst 10-2 van de wereldkampioen van de PDC.

Vorig jaar kwam Webster niet door de groepsfase op de Grand Slam of Darts. Ook ditmaal leek het met de Welshman niet goed te gaan. Hij verloor het openingsduel in de groep van Colin McGarry, maar daarna kwam hij op dreef. De ruime zege op Part was alleen vooral te danken aan het matige spel van de Canadees. “Ik kon het juiste gevoel geen moment vinden”, zo liet hij na afloop weten voor de camera van ITV. Toch was Webster voor zijn gevoel geen moment veilig. “Vorig jaar kwam ik ook op een ruime voorsprong en ging ik alsnog onderuit.”

Vooral de dubbels brachten Part in de problemen. Hij mocht tien keer aanleggen om ook maar een beetje bij Webster te blijven. Hij bleef alleen missen, waardoor Webby dankzij onder meer een 158-finish naar een 8-2-voorsprong kon lopen. Ook toen dacht de Lakeside-winnaar er nog niet aan dat de partij al binnen was. Hij bleef vol doorgooien op weg naar de zege, waardoor Part geen leg meer wist te pakken. In de kwartfinale speelt Webster tegen Mervyn King of Kevin McDine.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts