Connect with us

World Matchplay

Webster boekt solide zege; opgefokte White leeft op tijd op

Darren Webster en Ian White hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay Darts 2018. De twee Engelse spelers waren favoriet, maar werkten wel heel andere duels af. Webster nam direct een voorsprong op Steve Lennon en gaf dit niet meer uit handen. White was dramatisch op de dubbels, had het geluk dat Hopp het niet afstrafte en door finishes van 109 en 154 pakte White toch de zege.

Webster pakt een gaatje en straft één slechte leg af

Vrij ongemerkt is Webster de top-16 van de wereld binnengekomen en ook in Blackpool liet hij gelijk zien waarom. Steve Lennon begon ietwat bibberend als debutant en het was gelijk 3-0. Webster liet het na om een vierde leg te pakken, waardoor het bij de pauze 3-2 was. Die marge bleef op het bord tot de veertiende leg. Met een 124-finish kwam Lennon nog terug tot 7-6, gevolgd door zes missers op de dubbels. Webster kon er daardoor 9-6 van maken en gooide zijn eigen leg uit met een 80-finish.

Opgefokte White weet op tijd de dubbels te vinden

Dubbels gooien was voor White in de openingsfase nogal een opgave. Hij was scorend beter, maar was bij de onderbreking slechts 3 uit 18 op de buitenste ring voor een marginale 3-2-voorsprong. Hopp slaagde er daarna in om te breken naar 3-4, om vanaf 112 één pijl te missen voor de marge. White maakte met een 78-finish gelijk en zichtbaar opgefokt slaagde hij er wel in om het gaatje te maken voor 6-4. Uit de tweede pauze gooide White een 109-finish en een 154-finish om de partij op slot te gooien. Hopp gaf nog niet op en door een 80-finish was het terug tot 8-6. De zesde 180’er gaf White toch weer de lucht (9-6), om na de zevende maximale score twee matchdarts te missen. Hopp hield zo zijn eigen leg, om gelijk een achtste 180’er te incasseren. White miste nog eens vier matchdarts, maar kreeg nu de tijd om alsnog dubbel-8 te vinden.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay