Connect with us

World Darts Championship

Webster gooit dansende Petersen na overwerk van het podium

Darren Webster heeft zijn goede vorm omgezet in het uiteindelijk moeizaam bereiken van de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2018. De Engelsman had niets te duchten van Devon Petersen en maakte het nog onnodig spannend door de derde en vierde set cadeau te geven. De vijfde set was weer overtuigend voor Demolition Man. Webster mag in de volgende ronde aantreden tegen Simon Whitlock.

Twee vergelijkbare sets

Webster is de laatste anderhalf jaar echt uitgegroeid als een gevreesde subtopper bij de PDC en liet dat in de eerste set ook gelijk weer zien. Petersen begon sterk met een directe break, alleen Webster boog het heel simpel om in een 3-1-setwinst. De tweede set was eigenlijk exact hetzelfde verhaal. Petersen kreeg in de openingsleg zes beurten de tijd om zijn eigen leg te pakken, daarna kwam er een 70-finish, 180’er en een 160-finish overheen voor de 2-0-voorsprong in sets.

Pardoes een vijfde set

Petersen maakte als een komeet zijn entree bij de PDC, maar inmiddels zijn we flink wat jaren verder. De echte stap vooruit heeft hij nog altijd niet gemaakt en besloot dit jaar om alles te veranderen. Zo gooit de Zuid-Afrikaan met nieuw materiaal en is zijn worp gaan aanpassen. Met twee 180’ers in één leg werd het nog wel 0-2 in de derde set, maar afmaken lukte niet. Webster kon dan ook aanleggen voor de wedstrijd, om nu twee pijlen op tops voor de 100-finish te missen. Zo kwam er via dubbel-8 toch een vierde set. Daarin was Webster zijn gemiste matchdarts aan het verwerken en was het drie legs later 0-3.

Toch de versnelling

In de vijfde set herpakte Demolition Man zich met een 180’er en de 66-finish. In de tweede leg vond Petersen de 180’er, om drie pijlen voor de leg te missen. Webster brak en gooide zijn vierde 180’er van de partij. Daarmee wist hij de Zuid-Afrikaan te knakken en maakt het alsnog af via dubbel-4.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship