Connect with us

Laatste Nieuws

Webster gooit handdoek in de ring; geen Q-School

Mark Webster heeft besloten om niet naar Q-School te gaan. De Lakeside-winnaar van 2008 is na zijn problemen met darteritus nooit meer op niveau teruggekeerd en viel vorige maand uit de top-64 van de wereld. Daarmee doet de Welshman nu een stap terug.

Geknakt en niet meer overwonnen

De linkshander was als BDO-speler één van de beste finishers en wist op die manier ook Lakeside te winnen in een finale tegen Simon Whitlock. Webby maakte de overstap naar de PDC en was vooral op de WK’s succesvol. Hij won van Phil Taylor en haalde in 2010 de halve finale. Daar kwamen nog meer goede prestaties bij met onder meer de finale van de Players Championship Finals van 2011. Op dat moment had hij al wel een flinke dreun gehad. Dat jaar speelde Webster in de Premier League en werd iedere week geknakt. Korte tijd kwam hij er nog wel bovenop, maar vanaf 2012 ging het mis.

Het ‘D-woord’

Zelf wilde Webster het nooit zo uitspreken, maar hij kreeg steeds meer last van darteritus. De pijl loslaten werd een issue voor de Welshman en daar wist hij nooit helemaal vanaf te komen. Stug doorgaan bracht hem nog wel een aantal keer richting televisietoernooien en opvallende prestaties. Samen met Gerwyn Price stond Webster in 2017 nog in de finale van de World Cup of Darts. Op de Pro Tour werd het alleen steeds minder en afgelopen seizoen viel hij buiten de top-64. Webby wist het WK ook niet te halen en zo is hij zijn tourkaart kwijt. Ondertussen is de Welshman steeds vaker als analist te zien bij televisietoernooien en lijkt dan ook een volgende stap te zetten in zijn carrière.

Niet goed genoeg

Nu heeft Webster laten weten dat hij niet naar Q-School gaat. “Het was een dreun dat ik mijn tourkaart verloor. Ik heb alles gegeven, maar het was gewoon niet goed genoeg. Ik heb dan ook nergens iets over te klagen. Ik heb nog altijd de beleving om in de toekomst een comeback te maken. Ik houd van darts en wil deel uitmaken van de grote toernooien. Maar op dit moment is een pauze inlassen het beste. Dan kan ik aan mijn spel werken en proberen om mijn niveau weer te halen.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws