Connect with us

World Darts Championship

Webster haalt na elf jaar opnieuw kwartfinale PDC WK Darts

Darren Webster heeft voor de tweede keer de kwartfinale van het PDC World Darts Championship gehaald. In het WK van 2007 stond Demolition Man al bij de laatste acht en elf jaar later weet hij dit te herhalen. In de derde ronde had de Engelsman nu geen enkel probleem met Antonio Alcinas: 4-0. In de kwartfinale wacht Jamie Lewis of James Richardson.

Totaal nieuwe tijd

In december 2006 kende Webster zijn verrassende opmars en haalde de kwartfinale via Bob Anderson, Adrian Gray en de Zuid-Afrikaan Wynand Havenga. Phil Taylor was daarna met 5-1 in sets te sterk. Mede door een schouderblessure verdween Webster van het toneel, maar sinds zijn rentree is hij in één stijgende lijn omhoog aan het gaan. Lange tijd was hij wel een twijfelaar en gaf daardoor partijen onnodig uit handen. Dat heeft hij de laatste anderhalf jaar achter zich gelaten en heeft zich nu opgewerkt naar de top-20 van de wereld.

Eenzijdig duel

Voor Alcinas was het bereiken van de derde ronde al een sensatie op zich. De Spanjaard leek dat zelf ook te beseffen, want hij kwam er tegen Webster geen moment aan te pas. Met een 77-finish won hij in de eerste set nog een leg, daarna pakte Webster met een 148-finish en tops de set. Een 72-finish bracht hem in de tweede set de break, om het af te maken met een 75-finish. Alcinas leek zich even te herpakken, want in de derde set kwam de Spanjaard op een 2-0-voorsprong. Een pijl voor de set kreeg hij niet en Webster deelde de genadeklap uit. De vierde set was daarna een formaliteit.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship